• 06-54643992
  • info@ikplukmee.nl

recept

Zuurkool met appel en brie

Wat heb je nodig

800 gram biowijnzuurkool ( gekookt uit zak )
800 gram geschilde bioaardappels ( kruimig )
200 gram brie
2 appels
50 gram pecannoten
1 grote rode ui
1 eetlepel honing 
peper en zout
1 theelepel tijm
50 milliliter melk
3 eetlepels boter

En dan

  1. Snijd de geschilde aardappels in stukken. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar in een pan met ruim water en een snufje zout.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in dunne plakjes.
  3. Verhit een beetje boter of olie in een pan en bak hier in de rode ui. Breng op smaak met tijm, peper, zout en honing. Voeg dan de zuurkool toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg eventueel een beetje water toe om het niet uit te laten drogen.
  1. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk en boter tot een gladde puree. Breng op smaak met wat zout en peper.
  2. Schep de gebakken zuurkool door de aardappelpuree. Snijd de helft van de appels in stukjes en schep ook door de zuurkoolpuree. Hak de helft van de pecannoten fijn en schep ook erdoor.
  3. Doe dan het mengsel in een grote ingevette ovenschaal. Snijd de overige appel in plakjes, net als de brie. Verdeel deze over de bovenzijde van de zuurkoolschotel. Bestrooi met de rest van de pecannoten.
  1. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht in 25-30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is en de brie iets gesmolten en gekleurd. Serveer direct.

Eet smakelijk

Het zal nog wel even duren voordat we kunnen genieten van de opbrengst, maar de pecannotenboom is al aangeplant.