De Clos Renaux is een zoete Normandische ciderappel met lage zuurgraad, ideaal voor de productie van Calvados en zachte ciders.
Lezen...
Cascoigner Scarlet
(Synoniemen: Glory of England, vermeld als Gascoigne’s Scarlet Seedling door kweker George Bunyard in zijn tweede (1921) editie van “The Fruit Garden”.)
De Cascoigner Scarlet is uit het zaad gekweekt door Gascoyne in Bapchild Court, Sittingbourne, Kent (Engeland) en geïntroduceerd op de kwekerij van George Bunyard in 1871.
Deze appel heeft een grote, platte ronde vorm met een duidelijke, geribbelde kroon en staat bekend om haar zuurzoete smaakbalans. De appel heeft een lichtgroene achtergrondkleur, met een uitgebreide dieprode blos die meer dan de helft van de appel bedekt. Soms is er een vage streepvorming zichtbaar. Het vruchtvlees is meestal groenachtig tot wit van kleur en heeft soms een wit-roodachtige tint direct onder de schil. Het vruchtvlees is wit, stevig en fijn van textuur, enigszins sappig. Scherp en fruitig. Mild van smaak. Wat deze appel uniek maakt, is het licht geparfumeerde aroma dat vrijkomt bij het proeven, wat bijdraagt aan zijn reputatie als een verfijnde eetappel. De Cascoinger Scarlet is eind september rijp.
De Gascognes Scarlet is een appelboom die een middelmatig sterke groei vertoont. De bomen ontwikkelen een kroonstructuur die wordt omschreven als sparrig, dat zorgt voor een ruw, warrig uiterlijk.
De gesteltakken beginnen hun groei schuin omhoog, maar naarmate de boom ouder wordt, nemen ze een meer bijna horizontale positie aan. Dit draagt bij aan de uiteindelijke, wijdere vorm van de kroon. De takken zijn vrij dicht bezet met zijhout, wat belangrijk is omdat de bloei en de vruchtontwikkeling voornamelijk plaatsvinden aan het tweejarige langhout en eindstandig aan het korthout.
De standplaats is erg belangrijk doordat deze soort een behoorlijke vorstgevoeligheid is Zet deze boom op een beschutte plek.
De Clos Renaux is een zoete Normandische ciderappel met lage zuurgraad, ideaal voor de productie van Calvados en zachte ciders.
Lezen...De Joly Red is een Belgisch, zoet en robijnrood handappelras, gewaardeerd om zijn lage zuurgraad en goede bewaarbaarheid.
Lezen...