• 06-54643992
  • info@ikplukmee.nl

Recept

Stoofperen

Deze peren pluk je hier

Wat heb je nodig?

1 kilo stoofperen
750 ml rode zoete wijn
1 Citroen
Ca. 50 gram suiker
1 kaneelstokje
evt. steranijs, kruidnagels, laurierblad

Schillen

Snij met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.

Stoven

Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan. Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels, steranijs en laurier toe. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud. Smakelijk eten!