We gaan appelcider maken! Dit is de blog waar we je op de hoogte gaan houden van dit experiment.
meer lezen...Voor beide batches werden de appels gewassen in een lichte oplossing van sulfiet en citroenzuur. Rotte plekken werden weggesneden, maar het klokhuis en de zaden werden mee verwerkt in de crusher.
José, Mart en Marc waren van de partij
Beide vergistingsvaten, evenals alle gebruikte gereedschappen en emmers, werden grondig gereinigd en ontsmet.
Mart en Marc hebben 's avonds doorgewerkt met het crushen totdat de laatste appels, inclusief die van de ciderappel-batch, verwerkt waren. Vervolgens moest er nog worden opgeruimd. Het was een arbeidsintensieve taak en een geschikte werkruimte zou wenselijker zijn geweest dan het krappe, met zeil bedekte balkon. Het viel opnieuw op dat de crusher relatief grove stukken appel produceert. De vraag blijft of het pecto-enzym in staat zal zijn om dit materiaal volledig tot pulp om te zetten. De resultaten zullen dit moeten uitwijzen.
We gaan appelcider maken! Dit is de blog waar we je op de hoogte gaan houden van dit experiment.
meer lezen...De fruitpers is aangeschaft, de benodigdheden om cider te maken en de instrumenten om het proces te controleren.
meer lezen...Om een goede cider te gaan maken is het essentieel om te weten hoe verschillende ciders smaken, oftewel: Cider proef...
meer lezen...Dit is de planning per dag van ons cider productie proces.
meer lezen...Dag 1 van de cider productie: het wassen, snijden en crushen van de appels en het toevoegen van pecto-enzym
meer lezen...Dag 2 van de cider productie: Er werd een giststarter gemaakt met gist voor cider en appelsap
meer lezen...Dag 3 van de cider productie: Het sap werd geperst en de hoofdvergisting werd gestart.
meer lezen...Na de hoofdvergisting, werd de cider ontdaan van de gist op de bodem van het vat om de tragere nagisting...
meer lezen...De Bramley's Seedling is een iconische, zure Engelse kookappel, ideaal voor appelmoes/taart. Het ras, zeldzaam in Nederland, ontstond begin 19e...
Lezen...De Clos Renaux is een zoete Normandische ciderappel met lage zuurgraad, ideaal voor de productie van Calvados en zachte ciders.
Lezen...De Joly Red is een Belgisch, zoet en robijnrood handappelras, gewaardeerd om zijn lage zuurgraad en goede bewaarbaarheid.
Lezen...Rouge Duret is een zoete ciderappel, zelden als handappel gegeten. Belangrijk voor rondheid en parfum in cider.
Lezen...De Bellefleur is een verzamelnaam voor oude, grote, zoetzure appelrassen uit Nederland/België, bekend om hun mooie witroze bloesems.
Lezen...De Yarlington Mill is een klassieke Engelse ciderappel (zoet/bitter) uit de 19e eeuw, geliefd als basis voor cider vanwege de...
Lezen...De Goudreinet, een robuuste Nederlandse appel, is geliefd om zijn veelzijdigheid. De vrucht is ideaal voor recepten en goed te...
Lezen...De Marie Ménard is een essentieel Frans ciderappelras uit Bretagne, gewaardeerd om haar bitterzoete smaak en hoge tanninegehalte voor het...
Lezen...Gebruik een tekstbewerker element om tekst met links kriekenweide aan te maken. Edit de tekst aan de linker zijde. Jammer genoeg kan dit niet meteen inline bij een tekstbewerker element.
Dit is een standaard simpel paragraaf element (p) voor als er geen links nodig zijn alleen tekst.
Hier kan ook gewoon tekst staan, je kunt ook de gehele container met de titel en paragraaf erin verwijderen
Gebruik een tekstbewerker element om tekst met links kriekenweide aan te maken. Edit de tekst aan de linker zijde. Jammer genoeg kan dit niet meteen inline bij een tekstbewerker element.